Анонси





 


Назад

Додаткова дотація на компенсацію оплати комунальних послуг

В період активних бойових дій на територій Чернігівської області у будівлях (приміщеннях) державної і комунальної форми власності окремих територіальних громад та обласної комунальної власності, розміщувались тимчасово переміщені особи на безоплатній основі. Оплата комунальних послуг спожитих у будівлях, де розміщувались тимчасово переміщені особи, здійснювалась з бюджетів відповідних територіальних громад та обласного бюджету.

Для забезпечення компенсації  оплачених місцевими бюджетами  комунальних послуг, використаних тимчасово переміщеними особами на безоплатній основі,  запроваджено додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 року     № 261 «Про Затвердження Порядку та умов надання компенсації центральним органам виконавчої  влади та місцевим бюджетам на  оплату комунальних послуг,  що надаються  під час розміщення в умовах воєнного стану тимчасово переміщених осіб».

І в липні поточного року областю вже отримано  кошти  для компенсації  оплати комунальних послуг за проживання  тимчасово переміщених осіб  в приміщеннях комунальної  власності за березень в сумі 2 768,5 тис. гривень. Кошти розподілені та перераховані Управлінню освіти і науки в сумі 159,8 тис.грн та            3 бюджетам територіальних громад  в сумі   2608,7 тис.грн  згідно з розпорядженням Чернігівської обласної військової адміністрації від 04.07.22 року № 260 «Про розподіл додаткової дотації»

Крім того Департаментом фінансів обласної державної адміністрації розроблено  проект розпорядження начальника обласної військової адміністрації «Про розподіл додаткової дотації» метою якого є компенсувати Управлінню освіти обласної державної адміністрації та місцевим бюджетам області витрати від оплати комунальних послуг використаних тимчасово переміщеними особами в квітні 2022 року на безоплатній основі, в загальній сумі 269, 5 гривень.

Відповідна додаткова дотація надійде з державного бюджету згідно з розпорядженням  Кабінету Міністрів України від  26.07.22 року № 654-р «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету з метою покриття витрат за  квітень 2022 року закладів, підприємств та організацій державної  і комунальної форми власності, закладів освіти приватної форми власності» найближчим часом.

Назад