Анонси





 


Назад

Інформація щодо стану виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області

Питання своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери знаходиться під постійним контролем органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області.

За оперативними даними протягом лютого 2020 року на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівникам установ області, що утримуються з місцевих бюджетів, направлено 576,2 млн грн, що більше відповідного періоду минулого року на  46,7 млн грн (8,8%). На оплату праці та енергоносіїв спрямовується близько 85% загального фінансового ресурсу місцевих бюджетів, на захищені статті – майже 90,0 %.

Станом на 01.03.2020 заборгованість з оплати праці складає 159,5 млн гривень. Із загальної суми заборгованість із заробітної плати з нарахуваннями, терміни виплат якої пройшли – 3,9 млн. гривень.

Заборгованість погашається по мірі надходження власних доходів, базової дотації, а також освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам. Для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери в області проводиться робота щодо якісного виконання місцевих бюджетів, збільшення їх доходів, ефективного використання трансфертів з державного бюджету.

Назад