Анонси





 


Назад

У місті Чернігів відбувся семінар щодо програмно-цільового методу бюджетування

Фахівцями Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень та Департаменту фінансів облдержадміністрації проведений семінар на тему: „Програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації”.

До участі у семінарі були залучені представники фінансово-економічних служб обласної державної адміністрації, обласної ради, структурних підрозділів облдержадміністрації, фінансових органів райдержадміністрацій і міських рад Чернігова, Ніжина, Прилук і Новгород-Сіверського, усіх 33 об’єднаних територіальних громад.

На семінарі розглянуті наступні питання:

  • правові засади програмно-цільового бюджетування місцевих бюджетів;
  • формування результативних показників виконання бюджетних програм;
  • бюджетні запити та рішення про місцевий бюджет у програмно-цільовому форматі;
  • паспорт бюджетної програми та звіт про його виконання;
  • моніторинг та оцінка ефективності бюджетних програм.
  • Усі 43 місцеві бюджети Чернігівської області, які мають прямі взаємовідносини з державним бюджетом (у тому числі 16 об’єднаних територіальних громад), затверджені та виконуються в 2017 році за програмно-цільовим методом.

    Очікується, що в 2018 році число бюджетів, що виконуватимуться за програмно-цільовим методом бюджетування, зросте ще на 17 одиниць (за рахунок новоутворених об’єднаних територіальних громад, перші вибори у яких відбулись 30 квітня та заплановані на 29 жовтня цього року).

    Згідно із проектом змін до Бюджетного кодексу України, підготовленого Кабінетом Міністрів України, повний перехід усіх місцевих бюджетів на програмно-цільовий метод планується здійснити з 1 січня 2019 року.

    Назад